![Džeko na meti Arsenala! 610x](https://2img.net/h/cache.daylife.com/imageserve/0exZeDN8ik71t/610x.jpg)
Napadač Wolfsburga i BiH nogometni reprezentativac Edin Džeko (22) na meti je Arsenala. Vijest je i službeno potvrdio Boro Primorac, asistent Arsenalovog menadžera Arsenea Wengera.
"Pratimo ga. Mislimo da je on napadač koji bi u Engleskoj mogao biti jako uspješan", prenosi Primorčevu izjavu
sportal.de.Pulen Ćire Blaževića igra sjajno ove sezone, drugi je strijelac Wolfsburga u Bundesligi s 12 golova u 21 odigranoj utakmici, a 8 puta je i uspješno asistirao. U Kupu UEFA Džeko je upisao četiri gola i dvije asistencije u osam odigranih utakmica, dok je šest golova u dvije utakmice zabio u Njemačkom kupu.
Džekinu vrijednost na tržištu
transfermarkt.de procjenjuje na 7.5 milijuna eura, a navodno je Sevilla spremna platiti i dvostruko više za njegovu kupnju. Osim Seville i Arsenala, interes za njegovom kupnjom pokazali su i HSV i Bayern.
Džeko: Ne vjerujem da će me Magath pustitiEdin Džeko pak u razgovoru za Wolfsburg ističe da ne vjeruje kako će ga njegov trener Felix Magath pustiti iz kluba, a i njemu se ne mijenja sredina, barem za sada.
"Čitao sam o interesu drugih klubova, ali još nisam razgovarao sa ljudima iz Wolfsburga. Uostalom, u novinama piše kako će mi Wolfsburg tek sljedeće sedmice ponuditi novi ugovor. Neće me biti teško zadržati (smijeh). Ne bih imao ništa protiv produžetka ugovora, s obzirom na to da uopće ne razmišljam o odlasku. Trenutno živim od utakmice do utakmice i trudim se zabiti još poneki pogodak", rekao je Džeko za Sportin.ba.
Džeko također ističe da visina ponude gotovo da nije ni bitna Wolfsburgu, koji ove godine ima visoke ambicije.
"Zaista ne znam kolika mi je tržišna vrijednost, ali realno gledajući teško da će me Magath uopće pustiti, bez obzira na ponude. On u narednoj sezoni, bez obzira na to kako budemo plasirani na kraju ove, želi osvojiti titulu prvaka. Iz tog razloga ne vjerujem da će dopustiti odlazak bilo kojeg bitnog igrača, pa tako ni mene, a ja zaista ne bih imao ništa protiv ostanka. U Wolfsburgu mi je lijepo i ne razmišljam o odlasku", dodao je.